در حال بارگذاری فایل ...
اپ مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفریندسترسی آسان‌تر

گفتاردرمانی در منزل

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 گفتاردرمانی در منزل

در این مقاله سعی میکنیم شما را با گفتاردرمانی در منزل آشنا کنیم . گفتار درمانی در منزل به مجموعه ای از شیوه های درمانی برای رفع مشکلات گفتاری که در منزل انجام می گیرند، گفته می شود. گفتار درمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که برای کمک به افراد دارای مشکل تکلم و بلع توسعه پیدا کرده است و برای کمک به همه افراد در سنین مختلف روش های گوناگونی را ارائه می دهد و متخصص گفتار درمانی می تواند بهترین روش را برای کمک به هر فرد تشخیص داده و تجویز نماید.برای این کار ابتدا شما باید بدانید گفتاردرمانی چیست و چه کاربردی برای کودکان و بزرگسالان دارد و در مرحله بعد باید بدانید گفتاردرمانی در منزل چیست و تفاوت گفتاردرمانی در منزل با گفتاردرمانی در مراکز گفتاردرمانی چیست و چرا برای بعضی از افراد ما گفتاردرمانی در منزل را پیشنهاد میکنیم .پس همراه ما در این مقاله باشید.

گفتاردرمانی چیست

یکی از سوالاتی که همیشه به ذهن ما خطور میکند اینکه گفتاردرمانی چیست وچه کاربردی دارد .معمولا اولین چیزی که به ذهن ما خطور میکند گفتاردرمانی را برای افرادی سودمند میدانیم که دارای لکنت هستند در صورتی که خدماتی که یک گفتاردرمان میدهد بسیار گسترده تر و جامع میباشد.گفتاردرمانی از رشته های توانبخشی میباشد که فارغ التحصیل دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور میباشند بنابراین دارای کارت نظام پزشکی میباشند .جامعه هدف در گفتاردرمانی هم کودکان هم بزرگسالان میباشد بنابراین کودکان و هم بزرگسالان از خدمات گفتاردرمانی بهره میبرند .گفتاردرمانی فقط مخصوص به لهن صدا کارنمیکند و کسانی که در مسئله بلع و غذا خوردن نیز دارای مشکل میباشند نیز نیازمند دریافت خدمات گفتاردرمانی میباشند .بنابراین حیطه های کاری یک گفتاردرمان بسیار گسترده میباشد.یکی از خدمات گفتاردرمانی که بسیار مورد توجه میباشد گفتاردرمانی در منزل میباشد .در این روش گفتاردرمان با مراجعه به منزل بیمار به ارائه خدمت به بیمارانی که قادر نیستن به محیط منزل مراجعه کنند میپردازند که در ادامه به آن به صورت مفصل میپردازیم.

حیطه های درمانی در گفتاردرمانی و همچنین گفتاردرمانی در منزل متفاوت میباشد بنابراین میتوان آن را به دو دسته کودکان و بزرگسالان دسته بندی کرد.

متخصص گفتار درمانی در منزل

 یک متخصص گفتار درمانی در منزل کسی است که با تمامی مشکلات گفتاری در سنین مختلف آشنایی دارد و می تواند از شیوه های خلاقانه برای کمک به حل مشکلات گفتاری استفاده نماید. گفتاردرمانی شبیه به درمان بیماری های معمولی نیست و مشکلات گفتاری یک فرد با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد و به همین خاطر نیاز است یک متخصص میزان مشکلات گفتاری و نوع آنها را در هر فرد به صورت جداگانه تشخیص داده و برای آن درمان مناسب تجویز کند.

فواید گفتار درمانی در منزل

موسسات گفتار درمانی مختلفی در سراسر کشور فعالیت می کنند و اغلب آنها تمامی فعالیت های خود را در کلینیک های تخصصی متمرکز کرده اند و بیماران با مراجعه به این کلینیک ها و استفاده از تمرینات گفتاردرمانی مختلف تحت درمان قرار می گیرند. اخیراً مشخص شده است که استفاده از گفتار درمانی در منزل یکی از موثرترین شیوه های گفتار درمانی است و معمولاً تاثیر بیشتری گذاشته و روند درمان را سریعتر از شیوه های دیگر می کند.

یکی از بزرگترین و مهمترین فواید گفتاردرمانی در منزل، خارج کردن روند درمان از یک کلینیک پزشکی و آوردن شیوه های درمانی به محیط خانه است. این موضوع مخصوصاً در کودکان که روحیه حساس تری دارند و نسبت به محیط های ناشناخته احساس غالباً ناخوشایندی دارند، اهمیت بیشتری پیدا می کند. هنگامی که کودک در محیط خانه خود و در کنار والدین شیوه های درمانی را دریافت می کند، معمولاً حالت تدافعی کمتری داشته و همکاری بیشتری با متخصص گفتار درمانی از خود نشان می دهد. این موضوع باعث می شود که روش های گفتاردرمانی تاثیر بیشتری گذاشته و روند درمان سریع تر و پایدارتر باشد.

 علاوه بر این وجود متخصص گفتار درمانی در منزل، به والدین کودک کمک می کند که با روش های گفتار درمانی و تمرین های آن آشنا شده و با انجام و تکرار این تمرینات با کودک خود، بتوانند بدون نیاز به متخصص گفتار درمانی روند درمان را پیگیری نمایند و تاثیر گفتار درمانی را در کودک خود بیشتر کنند.

 برای بزرگسالانی که زمان کافی برای مراجعه به کلینیک گفتار درمانی ندارند یا امکان جابجایی برای آنها وجود ندارد، گفتار درمانی در منزل یکی از بهترین گزینه هاست و تجربه نشان داده است که افراد مختلف در سنین گوناگون با گفتار درمانی در منزل ارتباط بهتری برقرار می کنند و روان درمان بهتری خواهند داشت.

 

مراحل انجام گفتار درمانی در منزل

گفتار درمانی در منزل بسیار شبیه به گفتار درمانی در کلینیک های تخصصی است. شما برای آغاز فرآیند گفتار درمانی نیاز است که ابتدا به یک متخصص گفتار درمانی مراجعه کنید تا توسط متخصص معاینه شده و مشکلات گفتاری موجود و میزان وجود هر یک از مشکلات تشخیص داده شود. سپس متخصص اقدام به ارائه شیوه های درمانی و حتی داروهای مورد نیاز برای درمان می کند. پس از آن زمان مراجعه به متخصص به منزل شما تعیین می شود و دیگر مراحل درمانی در منزل و در در جلسات مختلف پیگیری می گردد.

گفتار درمانی در منزل توسط والدین

همانطور که گفته شد یکی از بزرگ ترین فواید گفتار درمانی در منزل، درگیر شدن والدین با فرایند درمان است. والدین کودک میتوانند شیوه های تمرینی ارائه شده توسط متخصص را مشاهده کرده و با تکرار این تمرینات با کودک خود تاثیر درمان را به مراتب بیشتر کرده و باعث پیشرفت گفتار در کودک خود شوند.

 روش های خلاقانه بسیار موثری برای انجام تمرینات گفتار درمانی با کودکان ارائه شده است. متخصصین گفتار درمانی نیز هر یک، از یک شیوه منحصر به فرد برای درمان استفاده می کنند. بنابراین راه های مختلفی برای بهبود مشکلات گفتاری کودکان وجود دارد که والدین می توانند آنها را بسته به خلقیات کودک خود انتخاب کرده و به تمرین با کودک خود بپردازند.

 یکی از مهمترین نکات در انجام گفتار درمانی در منزل توسط والدین، تحت فشار قرار ندادن کودکان است. شما به هیچ وجه نباید تمرینات گفتار درمانی را به گونه ای با کودک خود کار کنید که کودک تحت فشار باشد. کودک باید از تمرینات گفتاردرمانی لذت ببرد و به چشم یک بازی لذت بخش به این تمرینات نگاه کند. والدین می توانند از مشوق های مختلفی استفاده کنند تا تلاش های کودک برای انجام تمرینات گفتار درمانی و پیشرفت در گفتار را تشدید کنند.

 برای مثال می توانید از تمرین تلفظ درست یک حرف شروع کرده و به سراغ تمرین هجا های مختلف ساخته شده با آن حرف بروید. پس از آن می توانید کلمات نسبتاً پیچیده تشکیل شده با آن حرف را با کودک خود کار کنید و در صورتی که کودک در هر یک از این مراحل موفق بود پاداش هایی را برای او در نظر بگیرید تا انگیزه لازم برای ادامه تمرینات را در کودک ایجاد نمایید.

بازی های گفتار درمانی

مهمترین موضوع در انجام تمرینات مربوط به گفتار درمانی تکرار بالای این تمرینات است. در حقیقت تنها راه برای برطرف کردن مشکلات گفتاری کودکان تکرار کردن شیوه درست ادای حروف و کلمات به تعداد بالاست. بزرگترین مشکل در انجام این کار عدم همکاری کودک است. کودکان معمولاً با کارهای دستوری و دیکته شده میانه خوبی ندارند و غالباً همکاری مناسبی از خود نشان نمی دهند.

 برای اینکه بتوانید کودکان را برای انجام تمرینات گفتار درمانی ترغیب کنید می توانید از بازی های متنوعی که در این زمینه وجود دارد استفاده کنید. برای مثال می توانید در یک ظرف یک مشت لوبیا بریزید و به کودک بگویید که با هر بار ادای درست کلمه یا حرف مورد نظر یک لوبیا را از ظرف خارج کند. هنگامی که ظرف خالی شد کار او به اتمام رسیده است. یا اینکه می توانید با کودک خود به پیاده روی بروید و از او بخواهید که تا رسیدن به مقصد با هر قدمی که برمی دارد حرف یا کلمه مورد نظر را تکرار کند. البته باید پس از اتمام کار، کودک خود را تشویق کنید و پاداش هایی را برای او در نظر بگیرید.

 

 

در صورتی که سوالاتی در باره گفتاردرمانی درباره کودک خود دارید کلیک کنید

 

گفتاردرمانی در کودکان

یکی از شاخه های بسیار مهم در گفتاردرمانی در حوزه گفتاردرمانی در کودکان میباشد که در حقیقت میتوان آن را مهمترین حوزه گفتاردرمانی دانست .گفتاردرمانی در منزل نیز در حوزه کودکان یکی از شاخه های بسیار مهم گفتاردرمانی میباشد که به ارائه خدمات گفتاری و بهداشت صوت و همچنین مشکلات بلع در کودکان میپردازد .برای بهتر فهمیدن درمان در کودکان میتوان آن را به چندین قسمت تقسیم کرد.

گفتاردرمانی در منزل در کودک یک ساله

سنین ابتدایی زندگی یکی از سنین مهم برای یادگیری میباشد .در بحث گفتار نیز یکی از مسائل مهم در کودکان نیز سال های ابتدایی میباشد.در این سنین در مبحث گفتاری در کودکان سعی بر تولید کلمات مختلف میباشد در حقیقت کودکان در سنین های حدود 14 ماهگی باید بتواند شروع کند به صحبت کردن .بنابراین در صورتی که کودک به حدود یک سالگی رسیده باشد و همچنان هیچ کلمه ای را نتواند بیان کند نیازمند مداخلات گفتاردرمانی میباشد.

نشانه های اینکه یک کودک در یک سالگی به گفتاردرمانی احتیاج دارد به شرح زیر میتواند باشد:

·        در حالی که کودک سعی میکند منظور خود را برساند دائما با با کلمات در حال جدال میباشد و بیان آن به سختی صورت میپذیرد.

·        کودک تقریبا در بیان تمامی کلمات و تلفظ های آنان مشکل دارد

·        در هنگام ارتباط برقرار کردن با همسن های خود دچار مشکل میباشد

·        در بعضی از بیماران مانند فلج مغزی توصیه به مداخلات زودهنگام گفتاردرمانی میباشد.

مهارت هایی که یک کودک ساله در گفتار

مهارت های گفتاری کودکان در سنین یک سالگی بهش شرح زیر میباشد

سخن گفتن کودک

در یک سالگی کودک حدودا باید بتواند حدود 300 کلمه را بیان کند.در این مواقع کودک نیز ابتدای کلمات را نیز بهتر میتواند تلفظ کند

توانایی تشخیص صدای والدین را دارد و به آن عکس العمل نشان میدهد(مهارت گفتاری 3 ماهگی در کودکان)

در زمانی که کودک شیر میخورد به صدای اطراف میتواند توجه کند(مهارت 3 ماهگی در کودک)

صداهای خاصی را کودک میتواند تولید کند این صدا ها میتواند برای هر کودکی متفاوت باشد.

کودک میتواند به صداهای خاص مثل موسیقی واکنش نشان داده و توجه کند.

در زمانی که کودک به تنهایی بازی میکند یا با شخصی دیگر بازی میکند صداهایی را از خود در می آورد.

در زمان های به خصوص مانند خنده یا شادی یا ناراحتی کودک صداهایی خاص خود را میتواند تولید کند مثلا هنگام ناراحتی یا خشم صدایی که با شادی متفاوت هستند را تولید کند.

در یک سری بازی ها مثل دالی کردن و بازی های دیگر علاقه زیادی از خود نشان میدهند

کودک در این سن میتواند در جست و جوی صداهایی که در اطراف میباشد بپردازد.

کودک میتواند در پاسخ به حرکات دیگران پاسخگویی داشته باشد

در حدود یک سالگی کلماتی مثل مامان و بابا را میتواند کودک بیان کند

تمامی موارد که در بالا گفته شد در تمامی کودکان صدق نمیکند و ممکن است برای هر کودکی متفاوت باشد .بنابراین مهارت های گفتاری در کودکان نیز ممکن است طبق الگوی گفته شده در بالا نباشد و تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند.

گفتاردرمانی در منزل در کودک دو ساله

در دوره  ی سن حدودا 18 الی 24 ماهگی در کودک د ر مبحث گفتاری در کودکان بسیار مهم میباشد .در این مرحله کودکان مهارت های گفتاری متفاوتی را کسب میکنند که عبارت اند از:

استفاده از لغات دو کلمه ای در کودکان که ممکن است تلفظ بعضی از کلمات صحیح نباشد

استفاده از نام های حیوانات معمولا اشنا و یا استفاده از نام اعضای بدن

استفاده از کلمات برای توصیف .این توصیف ممکن است برای محیط اطراف یا یک شی خاص باشد

در این سن کودک میتواند درخواست های خود را به صورت سوالی از اطرافیان بپرسد

در این سن کودک میتواند مکالمه ی اطرافیان خود مانند والدین را به صورت تقلید بیان کند

نشانه های زیر میتواند بیان کند که کودک شما به گفتاردرمانی احتیاج دارد یا خیر:

کودک تن صدای نرمال ندارد .این صدا ممکن است خیلی نازک یا خیلی خشن باشد

کودک تعداد کلمات خیلی محدودی را قادر است بیان کند و نمیتواند تعداد کلمات مورد انتظار را بیان کند

در بعضی از مهارت ها مثل فهم دستور ضعیف میباشد.

 

گفتاردرمانی در منزل در کودک سه ساله

در سنین 3 سالگی تعداد کلمات کودک بسیار بیشتر میشود .در این سن کلمات کودک بسیار واضح تر میباشد و والدین بسیار بهتر میتوانند بفهمند کودک چه چیزی را بیان میکند بنابراین در این سن مهارت های گفتاری کودک بسیار پیشرفت کرده است.نشانه هایی که نشان میدهد در این سن نشان میدهد کودک شما نیازمند مداخله یک  گفتاردرمان میباشد عبارت است از:

کودک نمیتواند کلمات را به صورت واضح بیان کند .

تعداد کلماتی که یک کودک بیان کند بسیار محدود میباشد

ممکن است کودک کلمات را فقط تکرار کند و نمتواند کلمه جدید بیان کند

دایره لغت کودک بسیار محدود میباشد.

ممکن است دایره لغت کودک زیاد باشد اما کلمات را اطرافیان متوجه نمیشوند.

 

تمرینات گفتاردرمانی در منزل

تمریناتی که در گفتاردرمانی مورد استفاده قرار میگیرد بسیار متفاوت میباشد.در مرحله اول کودک باید توسط یک گفتاردرمان مورد ارزیابی قرار بگیرد و بعد از آن برنامه درمانی میتواند برای کودک در نظر گرفته شود .در این مقاله ما میتوانیم چندین نمونه تمرین بیان کنیم که این موارد حتما باید توسط یک گفتاردرمان برای کودک تجویز شود و ما صرفا نمونه هایی از تمریات را ارائه میدهیم:

در مراحل ابتدایی میتوانید سطح شناخت را در کودک بالا ببرید بنابراین میتوانید از تمرینات افزایش سطح اگاهی و شناخت در کودک استفاده کرد

سعی کنید از کودک بخواهید توصیفاتی را از جاهایی که کودک دوست دارد انجام دهد

 

سعی کنید صدای کودک را در حد امکان برایش ضبط کنید و برای کودک پخش کنید

 

گفتاردرمانی در منزل برای لکنت

لکنت یکی از شابع ترین مشکلات گفتاری در کودکان میباشد . لکنت بر اثر عوامل مختلفی برای کودک ممکن است ایجاد شود عوامل محیطی و ژنتیکی از عوامل دخیل در لکنت در کودکان میباشند .یکی از اصلی ترین درمان ها در کودکان دارای لکنت گفتاردرمانی میباشد که مداخلات گفتاری میتواند مشکلات را تا حد بسیار زیادی درمان و برطرف کند.البتهسن استفاده از دریافت خدمات گفتاردرمانی نیز بسیار مهم میباشد بنابراین در صورتی که یک کودک در اطراف شما دارای لکنت زبان باشد باید هرچه زودتر به یک متخصص گفتاردرمان مراجعه نمایید.بسیاری از کودکانی که دارای لکنت میباشند دارای اعتماد به نفس پایینی مباشند بنابراین از بسیاری از محیط هایی که در آن کودکان دیگر جمع میباشند دوری میکنند و در نتیجه نیز یادگیری کودک نیز کندتر از سایر کودکان اتفاق می افتد .با تمرینات گفتاردرمانی در منزل میتوانید بسیاری از مشکلات کود را برطرف کنید

گفتاردرمانی در منزل برای سکته مغزی

سکته مغزی یکی از بیماری های ناتوان کننده در سنین بالا میباشد .در سکته مغزی علاوه بر ناتوانایی های جسمی بیمار ممکن است دچار اختلالاتی در گفتار و بلع شود .در این موارد بهترین درمان استفاده از خدمات گفتاردرمانی در منزل برای بیمار میباشد .در صورتی که بیمار دارای مشکل در بلع باشد گفتاردرمان با استفاده از تقویت عضلات دخیل در بلع سعی میکند این مشکل را برطرف کند و در صورتی که گفتار بیمار به مشکل خورده باشد با تمرینانی که گفتاردرمان انجام میدهد میتواند این مشکل را برطرف کند.

گفتاردرمانی در منزل در  افسریه

افسریه یکی از مناطف پرجمعیت در جنوب شرق تهران میباشد .بیمارانی که در منطقه افسریه زندگی میکنند و نمیتوانند از خدمان مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرافرین در افسریه استفاده کنند میتواندد از خدمان گفتاردرمانی در منزل ما استفاده کنند .تمامی درمانگران در این مرکز دارای کارت نظام پزشکی میباشند.

گفتاردرمانی در منزل در مسعودیه

مسعودیه نیز یکی از مناطق جنوب شرق تهران میباشد .یکی از بهترین مراکز گفتاردرمانی در منزل در مسعودیه را میتوان به مرکز مهرافرین اشاره کرد .با توجه به اختلالی که بعضی از بیماری ها برای بیمار ایجاد میکند که نمیتواند از خدمات مرکز و کلینیک گفتاردرمانی افسریه استفاده کند استفاده از خدمات گفتاردرمانی درمنزل میباشد که دارای تعرفه هایی مطابق با تعرفه های اعلامی از سوی وزارت بهداشت میباشد .

گفتاردرمانی در  منزل در پیروزی

ساکنین منطقه پیروزی در تهران و مناطق اطراف نیز در صورت نیاز دریافت خدمات گفتاردرمانی در منزل میتوانند از خدمات گفتاردرمانی در منزل مرکز مهرافرین با تعرفه هایی بسیار مناسب استفاده کنند.لازم است بدانید تعرفه هایی که شما از مرکز مهرافرین استفاده میکنید همگی تعرفه هایی اعلامی از طرف نظام پزشکی میباشند.

گفتاردرمانی در منزل در تهرانپارس

خدمات مرکز مهرافرین نیز در منطقه تهرانپارس نیز فعال میباشند .بیمارانی که در منطقه تهرانپارس نیازمند دریافت خدمات گفتاردرمانی در منزل میباشند کافی است با شماره تماس های مرکز تماس حاصل فرمایند تا از خدمات ما با تعرفه های بسیار خوب استفاده کنند.     

 

 

   

    

شماره تماس پشتیبانی
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
صفحات فروشگاه
راه‌های ارتباطی
ساعت ارائه خدمت
ش
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ی
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
د
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
س
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
چ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
پ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ج
۱۳:۰۰ - ۲۲:۰۰
بیست متری افسریه.پانزده متری چهارم. ۲۰ متر بالاتر از مسجد .رو به روی ساختمان فیزیوتراپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین