در حال بارگذاری فایل ...
اپ مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفریندسترسی آسان‌تر

گفتاردرمانی در کودک 2 ساله

گفتاردرمانی در کودک 2 ساله

پس از گذشت چند ماه از تولد نوزاد، حرف زدن کودک چیزی است که پدر و مادر ها بیشتر از همه انتظار آن را می کشند و دوست دارند که خیلی سریع حرف زدن کودک خود را ببینند. هنگامی که کودک به دو سالگی می رسد، باید کلمات مختلفی را تلفظ کند و توانایی خود در حرف زدن را نشان دهد. اگر این اتفاق نیفتاد و کودک در دو سالگی توانایی ادای کلمات مختلف را نداشت، باید نگران بود و برای حل مشکل اقدام کرد. حرف نزدن کودک در دو سالگی یک مشکل شایع است که روش های درمانی ساده ای هم دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است

 پیش از این گفتیم که کودکان باید در دو سالگی توانایی ادای کلمات مختلف را داشته باشند و بتوانند چند کلمه مختلف را با تلفظ درست یا غلط بیان کنند. عموماً حرف زدن کودک از سن ۱۴ ماهگی شروع می شود و کودک اولین کلمه خود را در حدود ۱۴ ماهگی بیان می کند. پس از گفتن اولین کلمه، کودک شروع به تلفظ کلمات دیگر نیز می کند و اگر شاهد این روند در کودک خود نیستید و تا دو سالگی پیشرفتی را در گفتار او مشاهده نکرده اید، لازم است که برای حل این مشکل اقدام کنید.

علت حرف نزدن کودک ۲ ساله

عوامل مختلفی هستند که می توانند باعث ایجاد تاخیر در گفتار کودکان شوند و آغاز روند پیشرفت گفتار را به تاخیر بیندازند. از مهمترین عوامل این مشکل می توان به اختلال در رشد کودک اشاره کرد. هنگامی که بخش هایی از مغز کودک که مسئولیت هماهنگی لب، زبان و فک را دارند به درستی رشد نمی کنند، کودک با تأخیر شروع به حرف زدن میکند. همچنین ممکن است اختلالاتی در بخش دهان و زبان وجود داشته باشد و این قسمت ها با مشکل روبرو باشند.

 یکی از اصلی ترین عوامل اختلال کودکان در حرف زدن یا عدم حرف زدن آن ها، وجود مشکلات در شنوایی کودکان است. اگر کودکان شنوایی درستی نداشته باشند نمی توانند حرف زدن را با تقلید کردن از دیگران یاد بگیرند و محیط اطراف خود را به آسانی درک کنند. بنابراین لازم است که پیش از هر اقدامی به حرکات کودک خود توجه کنید و ببینید که آیا کودکان با روشهای دیگری غیر از حرف زدن می تواند منظور خود را برساند یا نه. در صورتی که هرگونه مشکلی در شنوایی کودکان احساس می کنید، حتما لازم است که خیلی سریع به پزشک مراجعه کرده و شنوایی کودک خود را مورد معاینه قرار دهید.

تاثیر ارتباط غلط والدین در حرف نزدن کودک

از عواملی که در هنگام بررسی مشکلات دیر حرف زدن کودک کمتر به آن پرداخته می شود، نقش والدین در تاخیر گفتار کودکان است. کودکان برای اینکه بتوانند به صورت نرمال و در زمان درست شروع به حرف زدن کنند، باید در یک محیط مناسب قرار داشته باشد و والدین ارتباط مناسبی با آنها برقرار کنند.

 برای مثال والدین باید از از چند ماهگی، با کودک خود صحبت کنند و سعی کنند که او را به برقراری ارتباط و شروع صحبت کردن تشویق نمایند. کودکان با مشاهده حرکت لب و دهان والدین و تقلید این حرکات شروع به تلفظ کلمات می کنند و لازم است که این ارتباط به صورت مداوم ادامه پیدا کند تا اندام های مختلف کودک برای آغاز صحبت کردن رشد پیدا کنند.

 خیلی از والدین کودکان خود را به تماشای تلویزیون تشویق می کنند و تصور می کنند که کودک با تلویزیون تماشا کردن، سریعتر می تواند شروع به حرف زدن کند. در حالیکه این موضوع کاملاً غلط است و کودکان لازم است که حرف زدن را به صورت رو در رو و با مشاهده حرکات لب و دهان دیگران یاد بگیرند و در تلویزیون تنها صدای انسان ها به گوش می رسد و در اغلب اوقات حرکات لب و دهان نمایش داده نمیشود.

در هنگام برقراری ارتباط با کودکی که هنوز شروع به حرف زدن نکرده یا تنها چند کلمه را می تواند تلفظ کند، استفاده از کلمات پیچیده و دشوار اشتباه است و باعث سرخوردگی کودک و عدم تلاش او برای ادامه صحبت کردن می شود. بنابراین لازم است که در هنگام ارتباط گرفتن با کودکان از کلمات آسان و ساده که تلفظ راحتی دارند استفاده کنید.

تبعات سهل انگار در درمان کودک

تصور عمومی درباره حرف زدن کودکان این است که حرف زدن کودک دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد و کودکان بالاخره شروع به صحبت خواهند کرد. این صحبت هیچ گونه مبنای علمی ندارد و کاملاً غلط و زیان آور است. کودکان باید در دو سالگی شروع به حرف زدن کرده باشند و در صورتی که حرف زدن کودک بیش از این مدت طول بکشد، ممکن است کودکان تا سنین بزرگسالی قادر به صحبت کردن نباشند و حتی اگر صحبت کردن را شروع کنند با مشکلات متعددی مثل مشکلات تلفظ و لکنت زبان مواجه خواهند شد.

 بنابراین لازم است که در صورت وجود مشکل در تکلم کودکان، به سرعت به یک متخصص مراجعه کنید و کودک خود را مورد معاینه قرار دهید. هرچه درمان در سنین پایین تر آغاز شود، تاثیر آن بیشتر بوده و طول درمان به مراتب کاهش پیدا خواهد کرد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد گفتار کودکان اتیسم کلیک کنید

گفتار درمانی برای کودکان ۲ ساله

در این مطلب بارها گفته ایم که برای معاینه کودکان از لحاظ قدرت تکلم باید به متخصص مراجعه کنید. فردی که باید در این گونه مواقع به او مراجعه کنید یک گفتار درمانگر است. گفتاردرمانی روندی است که در آن کودکان مورد معاینه قرار گرفته و تمامی اندام های مربوط به تکلم آنها بررسی می شود. در صورت وجود هرگونه مشکل در اندام های مربوط به تکلم، روند درمانی آغاز می شود و در صورتی که هیچ گونه مشکلی در اندامهای تکلم وجود نداشته باشد، از تمرین های بسیار موثری برای کمک به آغاز حرف زدن کودک استفاده می گردد.

 در روند گفتار درمانی نحوه تلفظ کلمات و حرکت لب و دهان به کودکان آموزش داده میشود و کودکان خیلی سریع می توانند شروع به صحبت کردن و تلفظ کلمات مختلف کنند. در صورتی که گفتار درمانی در سن دو سالگی آغاز شود خیلی سریع تاثیر خود را نشان خواهد داد و هرچه این زمان دیر تر باشد و والدین دیرتر به متخصص گفتار درمانگر مراجعه کنند، روند گفتار درمانی و دشواری آن بیشتر خواهد شد.

تاخیر گفتار در کودک دو ساله

عوامل زیادی وجود دارد که مشحص شود که یک کودک دو ساله تاخیر در گفتار دارد یا خیر .و اینکه این کودک احتیاج به خدمات گفتاردرمانی دارد یا خیر .عوامل وراثتی و ژنتیکی ،عوامل مجیطی ،بیماری های همراه در کودک همه ی این عوامل باعث میشود که نتوان یک نسخه واحد برای کودکان در نظر گرفت .ممکن است که حرف نزدن برای یک کودک در شرایطی خاص در سنین دو سالگی تاخیر حساب نشود و در موردی دیگر حرف نزدن در کودکی در سن 2 ساله نیز تاخیر به حساب آید .بنابراین برای تشخیص این مورد باید به یک کمتخصص مغز و اعصاب کودک یا یک مرکز گفتاردرمانی معتبر مراجعه نمائید.

گفتاردرمانی کودک 2ساله

گفتاردرمانی در منزل برای کودک 2 ساله

به صورت کلی دریافت خدمات گفتاردرمانی در منزل دارای قواعد و قانون مشخصی میباشد که بتوان کودک بیشترین نتیجه  را از این خدمت بگرید .ابتدا کودک باید توسط یک گفتاردرمان حاذق ارزیابی شود که آیا کودک دارای استرس و اضطراب میباشد یا خیر. درصورت تشخیص گفتاردرمان به والدیت دریافت خدمات در منزل را پیشنهاد میکند که میتوان نتیجه ی بهتری را برای کودک متصور بود. تمرینات گفتاردرمانی کاملا باید زیر نظر گفتاردرمان صورت پذیرد تا بتوان نتیجه هتری را از کودک گرفت. 

مرکز گفتاردرمانی برای کودک 2ساله

مراکز گفتاردرمانی که برای کودکان به ارائه ی خدمات گفتاردرمانی میپردازند بسیار زیاد هستند .اما باید بدانید تمامی مراکزی که به ارائه ی خدمات گفتاردرمانی میپردازند باید دارای مجوز رسمی از سوی سازمان نظام پزشکی باشند .بنابراین برای دریافت خدمات حتما به این نکته نوجه فرمائید. یکی از این مراکز گفتاردرمانی معتبر برای دریافت خدمات گفتاردرمانی برای کودک 2 ساله مرکز گفتاردرمانی مهر آفرین میباشد. این مرکز با دارا بودن درمانگرانی با تجربه و داشتن متخصصینی حاذق در مناطق افسریه ،مسعودیه ،مشیریه ،شهرک کاروان ،بلوار ابوذر ،خیابان پیروزی ،شهر ری ،پاکدشت ،قیام دشت و تمامی مناطق اطراف به ارائه ی خدمات میپردازد.

 

آدرس مرکز مهر آفرین :افسریه .15 متری سوم به چهارم .بالاتر از مسجد صادقیه .پلاک 99     شماره تماس منشی :09374107712

 

شماره تماس پشتیبانی
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
صفحات فروشگاه
راه‌های ارتباطی
ساعت ارائه خدمت
ش
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ی
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
د
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
س
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
چ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
پ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ج
۱۳:۰۰ - ۲۲:۰۰
بیست متری افسریه.پانزده متری چهارم. ۲۰ متر بالاتر از مسجد .رو به روی ساختمان فیزیوتراپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین