در حال بارگذاری فایل ...
اپ مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفریندسترسی آسان‌تر

میوپاتی

 

 

میوپاتی

 

 

 

میوپاتی یکی از اختلالاتی میباشد که میتواند عضلات متصل به استخوان ها را درگیر کند. در حقیقت در این نوع اختلال عضلات فرد دچار مشکلاتی میشوند و بسته به نوع میوپاتی خود درجات مختلفی را از اختلال در این نوع عضلات تجربه میکنند. میوپاتی عضلاتی که به استخوان ها وصل هستند و به آن عضلات مخطط گفته میشود را درگیر میکند. بنابراین بیماران میوپاتی در حرکات ارادی خود دچار مشکلاتی میشوند. این بیماران دارای درمان های متفاوتی میباشند و درمان های دارویی و درمان های توانبخشی و کاردرمانی و گفتاردرمانی از درمان های آنان میباشد. بنابراین برای دانستن اطلاعات مناسب و جامع در مورد میوپاتی و درمان های آن همراه ما در این مقاله باشید.

میوپاتی چیست

همانطور که در بالا ذکر شد میوپاتی یکی از اختلالات عضلانی میباشد که در آن عضله های ارادی یا مخطط که به کنترل شخص میباشند دچار مشکلاتی میباشند. میوپاتی انواع مختلفی دارد و در هر نوع از این نوع از میوپاتی ها یک بخشی از ساختار عضلات به مشکل خواهد خورد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. میوپاتی میتواند پیشرونده باشد و به مرور زمان تمامی عضلات را درگیر کند و یا میتواند ثابت باشد و شدت بیماری پیشرفت نداشته باشد. در میوپاتی عضلات نمیتوانند عملکرد طبیعی خود را داشته باشند و عضلات ضعیف تر از حالت های خود میباشند. عضلات از ساختار های مختلف و اجزای مختلفی تشکیل شده است و ضعف یا اشکال در هر کدام از آن ها میتواند این بیماری را به وجود آورد.

علائم میوپاتی چیست

علائم بیماری میوپاتی میتواند در بیماران مختلف متفاوت باشد. همچنین بسته به شدت بیماری و نوع آن نیز علائم میتوانند خیلی متفاوت باشند. اما بعضس از علائم میوپاتی میتوانند در بسیاری از افراد مشترک باشند که در موارد زیر به آن اشاره خواهیم کرد:

ü   خستگی در عضلات

ü   ضعف های عضلات

ü   مشکلاتی در راه رفتن

ü   مشکلاتی در مراحل رشدی کودک

ü   سفتی یا اسپاسم در عضلات

ü   آتروفی های عضلانی

ü   در در بعضی از قسمت های مختلف بدن

ü   در موارد شدید بد شکلی در عضلات

ü   تورم و ادم در بعضی از عضلات

 

همانطور که در بالا ذکر شد علائم میوپاتی میتواند بسیار گسترده باشد. انواع زیادی میوپاتی وجود دارند که میتوانند علائم مختلفی را به وجود آورند. بنابراین هر نوع از میوپاتی میتواند یکی از علائم را به وجود آورد یا مجموع ای از علائم را داشته باشد.

در صورتی که میخواهید درباره نوروپاتی بیشتر بدانید روی آن کلیک کنید

 

انواع میوپاتی

همانطور که گفته شد میوپاتی انواع مختلفی دارد. در ابتدا میوپاتی را به دو دسته اکتسابی و ژنتیکی تقسیم بندی میکنند. هر کدام از آن ها میتواند چندین نوع داشته باشد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:

 

انواع میوپاتی

میوپاتی ژنتیکی

همانطور که از اسم آن پیداس این نوع از میوپاتی ها ژنتیکی میباشند و فرد آن را از یکی از والدین خود به ارث میبرد. در این نوع از میوپاتی ها جهش های ژنتیکی نیز میتوانند روی آن تاثیرات زیادی بگذارند. بنابراین ازدواج های فامیلی با سابقه ژنتیکی میتواند در بروز این بیماری نقش زیادی داشته باشد. میوپاتی ژنتیکی نیز دارای انواع مختلفی میباشد که به شرح زیر میباشد:

میوپاتی متابولیک

در این نوع میوپاتی به علت ناهماهنگی در تولید هورمون های غدد درون ریز میباشد به همین دلیل به آن میوپاتی غدد درون ریز نیز به آن گفته میشود. در این نوع از میوپاتی هورمون ها یا بیش از حد یا کمتر از حالت عادی ترشح میشوند. این نوع از میوپاتی میتواند در تمامی طول عمر یعنی در بزرگسالان یا کودکان نیز ایجاد شود. میوپاتی متابولیک معمولا به درمان های دارویی به خوبی جواب میدهد.

میوپاتی عضلانی

در این نوع از میوپاتی به علت نقص در پردازش ها و تولید پروتئین های مخصوص در عضلات میباشد. در حقیقت الفبای عضلات پروتئین ها میباشند و ساختار های عضلات را تشکیل میدهند. در صورتی که این پروتئین ها به مشکلاتی بر بوخوردند و نتوانند به مقدار کافی تولید شوند یا مقدار آن کاهش پیدا کند یا به مرور زمان از بین بروند این اختلال به وجود می آید. یکی از شایع ترین نوع میوپاتی های عضلانی دیستروفی دوشن و دیستروفی بکر میباشد که معمولا از سن 5 الی 6 سالگی علائم از شروع میشود. در دیستروفی دوشن عضلات و ماهیچه های اسکلتی به آرامی دچار تحلیل میشوند و فرد از انجام دادن تمامی حرکات ناتوان میشود. در دیستروفی دوشن در انتها چربی ها جایگزین عضلات میوشند و بیمار در انتها در سنین بالا تر ممکن است فوت کند.

میوپاتی میتوکندریال

این اختلال به علت نقص در میتوکندری سلول ها به وجود می آید. میتوکندری ها مخصوص تولید انرژی در سلول های بدن میباشند. بنابراین زمانی که در این بخش از سلئل های ماهیچه ها مشکلاتی به وجود آید نمتوانند انرژی مورد نیاز سلول رو تامین کنند و عضلات دچار بیکفایتی میشوند. این اختلال میتواند بخش های دیگر بدن مثل قلب و گوارش را نیز درگیر کند.

میوپاتی اکتسابی

در این نوع از میوپاتی هماطور که از اسمش پیداس به علت های مختلف در گذر زمان به وجود می آید و میتواند به علت های محیطی ایجاد شود.

میوپاتی های ملتهبی

این نوع از میوپاتی ها به علت های داخلی یعنی حمله ی گلبول های سفید به اجزای داخلی و در نتیجه التهاب های به وجود آمده به وجود می آید. زمانی که گلبول های سفید به رشته های عضلانی حمله میکنند این نوع از میوپاتی به وجود می آید. در حالت عضلات دچار ضعف و از دست دادن مقداری از توانایی هایشان میشوند.

میوپاتی های ناشی از مسمومیت

این نوع از میوپاتی ممکن است به علت قرار گرفتن در معرض سموم و دارو های مسموم کننده باشد و باعث درگیری در فرد شود.

در بالا سعی شد که مقداری از حیطه های بیماری میوپاتی ذکر شود. باید بدانید میوپاتی ها انواع مختلفی دارند و برای اطلاع از آن ها باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

تشخیص میوپاتی

در ابتدا باید بدانید تنها کسی که میتواند این بیماری را تشخیص دهد پزشک متخصص میباشد. پزشک با دانستن چندین اطلاعات از وضعیت خانوادگی و وضعیت فرد درخواست چندین آزمایش خون و همچنین درخواست نوار عضله کند. با تفسیر آن ها و همچنین مشاهده علائم بیمار میتواند تشخیص نهایی را برای بیمار بگذارد.

درمان میوپاتی

این بیماری دارای درمان های دارویی و درمان های توانبخشی میباشد. در درمان های دارویی پزشک با ارائه ی دارو های مناسب در کنترل یا کاهش علائم نقس بسیار مهمی را ایجاد میکند. در حقیقت اولین خط درمان در بیماران میوپاتی تجویز دارو های مناسب میباشد که میتواند کمک های بسیار زیادی را به بیمار کند. درمان بعدی درمان های توانبخشی مثل کاردرمانی و گفتاردرمانی میباشد. مورد بسیار مهم در این بیمارن رعایت انجام تمرینات مناسب در آن ها میباشد. در حقیقت کاردرمانی در بیماران میوپاتی با ارائه ی تمرینات مناسب در آن ها باعث جلوگیری از ضعف در عضلات میشودکه این عامل روند بیماری  را میتواند بسیار عقب بندازد یا روند آن را کند تر کند. در حقیقت کاردرمان با تسلط کافی بر مکانسیم بیماری و پیشرفت آن و همچنین با تسلط بر تمرین های درمانی مناسب برای این بیماران به ارائه ی تمرینات درمانی متناسب به آن میپردازد. همچنین در بعضی از انواع میوپاتی دیده شده که با پیشرفت بیماری بلع و صحبت کردن بیمار نیز به مشکلاتی برمیخورد. در این مواقع تجویز گفتاردرمانی برای بیماران بسیار مفید خواهد بود. در حقیقت در گفتاردرمانی مانند کاردرمانی نیز تمرینات متناسب با نیاز بیمار و ضعف های عضلانی دخیل در بیماری در بحث صحبت کردن و بلع بیمار میتواند نقش بسیار مهمی را در بیمار ایفا کند. در صورتی که شما عزیزان نیازمند دریافت خدمات کاردرمانی برای بیماران خود میباشید میتوانید با شماره تماس های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید و از مشاوره متخصصین ما بهره مند شوید.

سخن پایانی

میوپاتی یکی از بیماری های مربوط به عضلات میباشد که دارای انواع مختلفی میباشد. این بیماری عضلات را درگیر میکند و عضلات در این حالت دچار ضعف میشوند. با پیشرفت بیماری بسیاری از فعالیت های بیمار مختل میشود. این بیماری دارای درمان های دارویی و درمان های کاردرمانی و گفتاردرمانی میباشد که در صورت تشخیص به موقع توسط پزشک میتوان از بسیاری از علائم آن جلوگیری کرد.

 

شماره تماس پشتیبانی
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
صفحات فروشگاه
راه‌های ارتباطی
ساعت ارائه خدمت
ش
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ی
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
د
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
س
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
چ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
پ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ج
۱۳:۰۰ - ۲۲:۰۰
بیست متری افسریه.پانزده متری چهارم. ۲۰ متر بالاتر از مسجد .رو به روی ساختمان فیزیوتراپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین