در حال بارگذاری فایل ...
اپ مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفریندسترسی آسان‌تر

نوروفیدبک

 

نوروفیدبک

نوروفیدبک یکی از ابزار های امروزی برای درمان بسیاری از اختلالات حیطه روانپزشکی میباشد. این درمان که امروزه در بسیاری از مراکز درمانی استفاده میشود دارای کاربرد های متنوعی نیز میباشد و برای درمان های اختلالات زیادی استفاده میشود. اختلالات افسردگی و وسواس از جمله اختلالاتی میباشند که نوروفیدبک میتواند بسیار به آن ها کمک کننده باشد. همچنین باید دانست که این درمان برای اختلالاتی مانند بیش فعالی و اوتیسم توصیه نشده و انجمن روانپزشکی این را تایید نکرده است لذا در صورتی که میخواهید از این دستگاه برای یکی از مقصد درمانی خود استفاده کنید همراه ما در این مقاله باشید.

 

 

نوروفیدبک چیست

 

نوروفیدبک استفاده از یک دستگاه برای آموزش مغز مییاشد. در حقیقت این دستگاه دارای امواجی میباشد. نوروفیدبک به منزله آموزش به مغز میباشد و از طریق بازآموزی خود مغز به بهبود عمکرد آن کمک زیادی میکند. نوروفیدبک بر اساس پالس ها و امواج مغزی کار میکند و بر اساس تفسیر این امواج میتواند اختلالاتی را که برای آن تفسیر های موجود هست را بهتر شناسایی کند. بنابراین باید اطلاعات مختصری از امواج مغزی برای کارکردن بهتر با این دستگاه داشته باشیم.

امواج مغزی معرف حالت ها و رفتار های ما میباشد. این امواج از لایه های مختلف مغز میتواند منتشر شود. وقتی این امواج منتشر میشود میتوان آن ها را ازطریق دستگاه هایی که بر روی پوست سر گذاشته میشود اندازه گیری و تفسیر کرد. این امواج میتواند نشان دهنده ی بسیاری از رفتار ها باشد. تفسیر این امواج میتواند به ما در شناسایی و درمان بسیاری از اختلالات به ما کمک کند. در نوروفیدبک نیز از طریق قرار دادن الکترود ها بر روی پوست سر این امواج شناسایی و به کامپیوتر منتقل میشود. در طی تحقیقات انجام شده نشان میدهد که این امواج میباشند که نشان میدهند که آیا مغز ما به درستی کار میکند یا خیر. بنابراین شناسایی این امواج بسیار اهمیت دارند. در این روش درمانی یعنی نوروفیدبک اساس بر آموزش خودکنترلی در مغز میباشد. در این روش مغز یاد میگیرد در مواجهه با عملکرد های مختلف پاسخ مناسب را از خود نشان دهد. البته باید دانست که عملکرد مغز بسیار پیچیده تر میباشد و میتواند در بعضی از موارد از بسیاری از الگو های شناخته شده طبعیت نکند.

امواج مغزی در نوروفیدبک چیست

 

 

همانطور که در بالا ذکر شده فعالتی های مختلف مغزی میتواند منجر به تولید امواج های مختلفی در مغز شوند. این امواج را میتوان با اندازه گیری درست و تفسیر مناسب در شناسایی اختلالات کمک زیادی کند. در زیر به 4 نوع از این امواج اشاره شده است:

 

·        امواج بتای مغزی که در هنگامی که مغز در حال بیداری و فعالیت میباشند تولید میشوند.

·        امواج دلتا که در هنگامی که فرد در خواب عمیق قرار دارد تولید میشود.

·        امواج آلفا که در هنگامی که فرد در حالت آرامش قرار دارد تولید میشود.

·        امواج تتا که در هنگامی که فرد حالت خواب آلوده میباش تولید میشود.

حال هر کدام از حالت هایی که ما داریم میتواند در تولید و یا اختلال در تولید تاثیر گذار باشد. بنابراین با اندازه گیری هر کدام در حالت های مختلف مغزی میتوان از بسیاری از اختلالات آگاه شد. هر زمانی که فرد دچار مشکلاتی باشد تولید هر کدام از این امواج دچار مشکلاتی میشود که دستگاه هایی میتوان آن را شناسایی کرد.

نوروفیدبک چگونه کار میکند

 

در این روش درمانی در نوروفیدبک فرد یاد میگیرد چگونه این امواج را به صورت آگاهانه به کنترل دراورد . هنگامی که از این روش استفاده میشود لازم میباشد که امواج به درستی اندازه گیر یشود. در هنگامی که این روش مورد استفاده قرار میگیرد امواج مغزی از طریق دستگاه نوروفیدبک اندازه گیری میشود. سپس از طریق نشانه های شنیداری یا دیداری که از طریق مانیتور نشان داده میشود بازخورد خود را نشان میدهد. در اینجا یک مثال به شما میدهیم. در ابتدا درمانگر مربوطه از شما میخواهد به صفحه مانیتور در حالی که یکی از امواج مغزی را اندازه گیری میکند نگاه کنید. سپس از طریق حالت های خود فرد سعی در کنترل یا افزایش یا کاهش این امواج میکند. هنگامی که این حالت ها کم و زیاد میشود صفحه مانیتور دچار تغیراتی میشود و فرد میتواند آگاهانه این امواج را تغییر دهد. در نوروفیدبک همانطور که گفته شد هدف بر خود کنترلی یا کنترل آگاهانه فرد برخود میباشد. در این روش بیمار یاد میگیرد خودش بتواند فعالیت های مغزی را کنترل کند.

نوروفیدبک برای چه بیمارانی مفید میباشد

 

برای این روش درمانی مانند هر روش دیگری باید ابتدا انست که این روش برای چه بیمارانی مفید میباشد و برای چه بیمارانی کاربرد دارد. این روش بر بیماران بیش فعال تاثیر شناخته شده ای ندارد. همانطور که در تصویر پایین مشاهده میکنید در نامه ای که از طرف انجمن روانپزشکی ارائه شده درمان این روش بر بیماران بیش فعال و اوتیسم توصیه نمیشود. بنابراین درمان این بیماران با نوروفیدبک منشا علمی ندارد. اما در دیگر بیماران مانند افسردگی استفاده از این روش توصیه میشود. در ادامه به بیمارانی که میتوان از این درمان بهرهمند شوند را اشاره  میکنیم:

افسردگی

یکی از اختلالاتی که از این روش طبق تحقیقات علمی بهره مند شوند افسردگی میباشد. در افسردگی تولید این امواج به مشکلاتی بر میخورد که با استفاده از نوروفیدبک میتوان به این بیماران کمک زیادی کرد.

سکته مغزی

در نورفیدبک طی تحقیقات یاد شده برای افزایش مهارت های ذهنی در سکته مغزی میتوان از این دستگاه استفاده کرد.

اختلال یادگیری

درمان اختلال یادگیری با استفاده از نوروفیدبک انجام نمیشود و مورد تایید نمیباشد. این روش درمانی برای کودکان با اختلال یادگیری مناسب نمیباشد.

عوارض نوروفیدبک

 

نرورفیدبک یک روش غیر تهاجمی میباشد که عوارض خاصی ندارد. در این روش یک سری از علائم به عنوان عوارض یاد میشود مانند سردرد، عدم تمرکز کوتاه مدت و .. که این علائم در 24 الی 48 ساعت بعد از استفاده از نوروفیدبک از بین میروند. در زمانی که این علائم زیاد و یا مدت طولانی ادامه پیدا کردند با پزشک در تماس باشید.

خلاصه

 

نوروفیدبک یک روش درمان غیر تهاجمی میباشد که برای درمان بعضی از بیمارن مورد استفاده قرار میگیرد. این روش دارای عوارض خاصی نمیباشد که به سرعت معنمولا از بین میرود. باید دانست این روش برای بیماران بیش فعال و اوتیسم مورد استفاده قرار نمیگیرد. بعضی از اختلالات مانند افسردگی میتوانند از این روش درمانی مورد استفاده قرار بگیرند و بهره مند شوند.

شماره تماس پشتیبانی
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین
صفحات فروشگاه
راه‌های ارتباطی
ساعت ارائه خدمت
ش
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ی
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
د
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
س
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
چ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۳۰
پ
۰۹:۰۰ - ۲۲:۰۰
ج
۱۳:۰۰ - ۲۲:۰۰
بیست متری افسریه.پانزده متری چهارم. ۲۰ متر بالاتر از مسجد .رو به روی ساختمان فیزیوتراپی
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی مهرآفرین می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین